tiistai 21. lokakuuta 2014

Rapeakuorinen Auringonkukkaleipä




Rapeakuorinen auringonkukkaleipä 

6dl vehnäjauhoja

2dl kolmenviljan sämpyläjauhoja

2/3 dl auringonkukan siemeniä

2tl kuivahiivaa

2tl suolaa

3 2/3 dl vettä


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon lämmin vesi siten ettei taikinaan jaa jauhoisia kohtia. Peitä kulho ja anna kohota reilu 2h.

Kippaa taikina jauhotetulle ja siemenillä peitetylle leivinpaperille ja muotoile leiväksi. Anna kohota noin ½ h, vedä terävällä veitsellä viiltoja noin kohoamisen puolivälissä.

Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita pohjalle vesiastia ja pelti uuniin lämmityksen ajaksi.  Vedä leivinpaperin avulla leipä kuumalle pellille. Paista leipää noin puolisen tuntia, vesihöyry tekee leivästä rapeakuorisen. Nosta ritilälle jäähtymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti