http://www.hs.fi/ruoka/Suomen+mestarin+opit+N%C3%A4in+rakennetaan+kunnon+piparkakkum%C3%B6kki/a1387075608419
Piparkakkutaikina, joka riittää kahteen pikkumökkiin.
200 g margariinia
1 dl siirappia
2 2/3 dl sokeria
2 tl kanelia
1 1/3 tl neilikkaa
1 1/3 tl inkivääriä
1 1/3 tl kardemummaa
2 kananmunaa
1 1/3 tl soodaa
500 g vehnäjauhoja
Kiehauta kattilassa margariini, siirappi ja sokeri, johon on sekoitettu mausteet. Jäähdytä haaleaksi. Lisää ensin kananmunat ja sitten jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Anna taikinan tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kiehauta kattilassa margariini, siirappi ja sokeri, johon on sekoitettu mausteet. Jäähdytä haaleaksi. Lisää ensin kananmunat ja sitten jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Anna taikinan tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kuorrutus(pikeeri), joka riittää kahteen pikkumökkiin.
3 munanvalkuaista
n. 500 g tomusokeria
1/2 tl leivinjauhetta
Vaahdota munanvalkuaiset kevyesti ja vatkaa joukkoon tomusokeri, sekä leivinjauhe. Tee paksumpaa kiinnitykseen sopivaa (on oltava todella tanakkaa) ja löysennä loppu nestemäisellä elintarvikevärillä ja vedellä löysäksi tasaista seinää varten. (Kuorrutteen koostumuksesta tulee parempi, kun tehdään ensin paksua ja sitä ohennetaan vasta sen jälkeen.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti